13 januari 2017


Bijbeldrukker en -uitgever Royal Jongbloed investeert in uitgeverij Groen met het aanstellen van een ervaren uitgever. Per 1 januari 2017 is Jan Jaap Karsten uitgever Groen bij Royal Jongbloed. Hij volgt Gerrit van den Berg op, die zich ruim anderhalf jaar als interim-uitgever heeft ingezet voor het fonds Groen.

Jan Jaap Karsten werkt inmiddels 5 jaar bij Royal Jongbloed en was voorheen uitsluitend verantwoordelijk voor uitgeverij Groen Educatief, maar heeft nu ook uitgeverij Groen onder zijn hoede. Hij heeft zijn wortels in Rijssen, maar woont al weer ruim 15 jaar in Kampen, waar hij lid is van de gereformeerde gemeente. Jan Jaap is getrouwd en heeft 4 kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar.

Anne Westerduin (directeur uitgeverij): "Wij zijn blij met de grote inzet van Gerrit van den Berg in zijn periode als uitgever Groen. Diverse initiatieven die hij heeft genomen, zullen wij zo veel mogelijk voortzetten. Zijn opvolger Jan Jaap Karsten kent de processen van binnenuit en is bekend met de doelgroep die Groen bedient. Hij is enthousiast om deze taak op te pakken. Ik heb er vertrouwen in dat hij in staat zal zijn om Groen verder te verstevigen en verdiepen in deze dynamische markt."

Jongbloed is een toonaangevend bedrijf met ruim honderdtwintig betrokken medewerkers. Het grafisch bedrijf geniet wereldwijde bekendheid met haar dundrukproducties en de dwarsligger®. De uitgeverij is een vooraanstaande speler op de Nederlandstalige markt voor Bijbels, christelijke tijdschriften en boeken en educatief materiaal.

J.J. Groen & Zn. is vanuit Leiden in 1996 overgenomen door Jongbloed BV en sindsdien het label waaronder boeken uitgegeven worden voor o.a. de gereformeerde gezindte. Royal Jongbloed ziet Groen als een belangrijk fonds dat een trouwe doelgroep bedient. Ook in de toekomst kunnen lezers bijbelgetrouwe uitgaven blijven verwachten die hen inspireren en voeden. 


Terug naar het overzicht