13 oktober 2016


Vanmiddag is de kennismakingsuitgave van de Mannenbijbel gepresenteerd aan de pers in het oudkatholiek seminarium te Amersfoort.

Tijdens de perspresentatie gaf hoofdredacteur ds. Wim Markus een toelichting op de Mannenbijbel. Ruben Flach, lid van de kernredactie, vertelde iets over het bijbelgebruik in Nederland. En ds. Willem Jan van der Toorn, eveneens lid van de kernredactie, vertelde hoe de voorliggende Mannenbijbel op de behoeften van deze tijd kan inspelen.


Over de Mannenbijbel

De Mannenbijbel is de complete Herziene Statenvertaling aangevuld met extra studiemateriaal voor mannen die zich verantwoordelijk weten ten opzichte van God en hun naaste. De Mannenbijbel geeft interessante weetjes en nodigt uit om de Bijbel persoonlijk te lezen.

Meer dan vijftig mannen hebben teksten geschreven die de Bijbel verder openleggen. Het extra materiaal bevat inleidingen op de bijbelboeken en een duidelijke uitleg van hoe de Bijbeltekst praktisch kan werken in je eigen leven. De Mannenbijbel brengt bekende en minder bekende Bijbelse mannen voor het voetlicht en daagt mannen uit bewust te leven vanuit de verantwoordelijkheid die God hen geeft.


Kennismakingsuitgave

Op www.demannenbijbel.nl is een kennismakingsuitgave te vinden waarin de bijbelgedeelten van Jefta en Simson zijn opgenomen en de opzet van de Mannenbijbel uit de doeken wordt gedaan. Deze kennismakingsuitgave is ook gratis te verkrijgen in de christelijke boekhandel. De complete Mannenbijbel verschijnt in het voorjaar van 2017.


Terug naar het overzicht