23 september 2016


Wat een mooi nieuws: Nederland heeft de Bijbel uitgeroepen tot Belangrijkste Boek. Het boek dat íedereen gelezen zou moeten hebben, dat hun leven heeft veranderd. Een heel mooie uitslag! De Nieuwe Bijbelvertaling kreeg de meeste stemmen bij de Verkiezing van het Belangrijkste Boek, die de afgelopen vijf maanden werd gehouden. Het Achterhuis, het dagboek van Anne Frank, staat op de tweede plek. In de ban van de ring van de Engelse schrijver Tolkien belandde op de derde plaats. In totaal werden bijna 75.000 stemmen uitgebracht.


De Bijbel

De verhalen zijn eeuwenoud, maar nog springlevend. De Bijbel spiegelt, inspireert en daagt uit. Je leest over gewone mensen in herkenbare situaties. Gaat het ook over jou? Laat je meevoeren door de verhalen uit de Bijbel. Lees ze in de Nieuwe Bijbelvertaling, de meest gebruikte Bijbel van Nederland.

Het winnende boek, De Nieuwe Bijbelvertaling, is een uitgave van de Bijbel in hedendaags Nederlands uit 2004. Ook varianten, zoals De Statenvertaling en Bijbel in Gewone Taal, kregen veel stemmen en maken deel uit van de top 20.
 

Nieuwe Bijbelvertaling

De Nieuwe Bijbelvertaling is de Bijbel in een taal die zowel literatuurliefhebbers als gelovigen aanspreekt. De eerste editie van deze vertaling kwam uit in 2004. Met 1,5 miljoen verkochte exemplaren is het de meest gebruikte Bijbel van Nederland. Een nieuwe zwart-witte uitvoering is vanaf nu overal verkrijgbaar, ontworpen door Studio Ron van Roon en uitgegeven door Royal Jongbloed.

>> Lees hier meer over de Nieuwe Bijbelvertaling
>> Bekijk hier de Nieuwe Bijbelvertaling in haar nieuwe en eigentijdse jasje


Terug naar het overzicht