13 januari 2016


Eind maart verschijnt het paasnummer van Elisabeth. Dit nummer is bij uitstek geschikt om de boodschap van Pasen te verspreiden. Het nummer wordt dan ook door vele kerken en organisaties al jarenlang in grote aantallen besteld. De oplage ligt dit jaar rond de 85.000.

De extra dikke editie bevat bijzondere verhalen en interviews. Zoals het portret van panfluitiste Noortje van Middelkoop: al op jonge leeftijd leerde zij panfluit spelen. Vandaag de dag reist ze de hele wereld rond om op te treden, samen met koren, musici en orkesten. Ze schrijft haar eigen muziek en organiseert panfluitworkshops. "Ik hoop dat mensen door mijn muziek iets voelen van God: hoop, leven of bijvoorbeeld vrolijkheid."

Pasen is het hart van het geloof van Noortje van Middelkoop. "Als mens kunnen we eigenlijk niet in de buurt van God komen. Maar Jezus heeft de weg helemaal vrij gemaakt om bij hem te zijn."

Op een heel andere manier maakt ook Frederika van Veen kunst tot eer van God. Zij maakt papiercollages met papiersnippers. "Het geloof inspireert me en dat wil ik graag doorgeven. In veel collages zit een boodschap."

Ook is er een paasmeditatie waarin wordt uitgelegd wat Pasen eigenlijk betekent, zodat ook mensen die Jezus niet persoonlijk kennen, begrijpen wat hij voor hen gedaan heeft. Want Pasen is het feest van onze opgestane Heer. Jezus Christus is de door God gezonden Messias. Hij bevrijdt de mensheid uit de macht van zonde en dood en brengt hen naar het beloofde land van licht en vrede.

Ook in Elisabeth:
- Een bijbelstudie over wat het betekent dat Jezus' bloed ons vrij maakt.
- Een paasverhaal: De Heer komt zó terug
- Schitterende natuurfoto's
- Columns en gedichten
- Concerten en andere uittips
- En verder o.a.: gedichten, een creapagina, boekrecensies, een kinderpagina en de pastorale vragenrubriek.

Elisabeth is een magazine dat twee keer per maand verschijnt. De paaseditie is geschikt om huis aan huis te verspreiden of uit te delen tijdens de Goede Week en de paasdiensten. Het is te bestellen tot 9 februari. Daarna zijn er nog standaardexemplaren beschikbaar voor kerken die nog niet besteld hebben. Hierbij geldt overigens wel het 'op=op'-principe. Eigen teksten op de achterkant zijn dan helaas niet meer mogelijk.

Het nummer is telefonisch te bestellen via 088-326 33 30 of stuur een mail naar pasen@jongbloed.com. De folder met meer informatie is in te zien via www.elisabethmagazine.nl/inkijkexemplaar.


Terug naar het overzicht