5 januari 2016


Bijbels uit Heerenveen worden wereldwijd steeds meer gelezen

De bijbel. Niemand leest hem meer, zeker niet zo’n oude papieren versie. Toch? Fout. Royal Jongbloed in Heerenveen, dé bijbeldrukker in ons land, heeft het razend druk. Met gedrukte boeken, met nieuwe uitgaven, met bijbels, met grensoverschrijdende innovatie.

"Ouderwets? Die is gek!" Lenard Wolters bestuurt de drukkerij van Royal Jongbloed. Hij ziet elke dag dat de bijbel, de gedrukte bijbel, helemaal van deze tijd is. "Kijk, in Nederland neemt het wel wat af. Mensen gaan minder naar de kerk, de bijbel wordt er wat minder vaak bij gepakt. Maar in de rest van de wereld is de groei enorm. Het is nog steeds het meest gelezen boek ter wereld. En dan zijn wij maar een klein landje. Een groot gedeelte van onze producten gaat de grens over."

Wolters constateert dat de interesse in de bijbel nooit weg is geweest. En dat de exemplaren die in Heerenveen worden gemaakt zich mogen verheugen in een groeiende internationale vraag. De bijbels van Jongbloed zijn luxe. "Je vindt onze producten niet alleen op gemiddelde hotelkamers." Kwaliteit. Daar gaat het om. In bijna alle landen van de wereld circuleren Friese bijbels, meestal besteld door Bijbelgenootschappen of verenigingen en stichtingen.

Lees het hele artikel op noordblog.nl


Terug naar het overzicht