4 december 2015


De Herziene Statenvertaling viert haar eerste lustrum! Op 4 december 2010 werd de Herziene Statenvertaling (HSV) gepresenteerd in de Grote Kerk te Dordrecht. Het doel: de huidige en komende generatie bij de Statenvertaling bewaren en  het bieden van een betrouwbare en verstaanbare vertaling van het Woord van God.

Ter gelegenheid van dit jubileum ontvangt de consument t/m 29 februari 2016 € 5,- cadeau op een uitgave van de Herziene Statenvertaling naar keuze én een gratis adventsboekje (op=op) bij aankoop van een HSV-bijbel in de boekhandel.

Daarnaast geeft de HSV 5 bijbels in Herziene Statenvertaling t.w.v. max. € 60,- weg aan missionaire plekken, organisaties of personen die 'm goed kunnen gebruiken. Weet jij een mooie bestemming? Laat ons weten waarom juist daar een bijbel nodig is! Mail voor 6 januari naar promotie@jongbloed.com.

De herziening van de Statenvertaling uit 1637 is tot stand gekomen onder verantwoording van het bestuur van de Stichting Herziene Statenvertaling, in opdracht van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond. De HSV behoort inmiddels tot een geliefde en gewaardeerde bijbelvertaling:   voor persoonlijk Bijbellezen en voor gebruik in gezinnen, kerkelijke gemeenten en op scholen.

Dat geldt ook voor de HSV-Jongerenbijbel en de HSV-Studiebijbel. Via de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden is de HSV en de HSV-Jongerenbijbel in braille en audio beschikbaar. Daarnaast is de HSV verspreid via The Gideons en de Bijbelvereniging. Tijdens vakantieweken is de HSV gratis uitgedeeld door de HGJB en het LCJ en onder militairen wordt de HSV-krijgsmachtbijbel verspreid.  

In de afgelopen jaren zijn er veel reacties gekomen op de vertaling. Wanneer een taal- of drukfout werd ontdekt, vond direct een aanpassing plaats in de nieuwe uitgaven. Inhoudelijke reacties worden beoordeeld door een kleine commissie uit het bestuur. Op dit moment werkt de Stichting Herziene Statenvertaling aan uitgaven gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar.  

Meer informatie en deelnemende uitgaven via www.royaljongbloed.nl/hsv


Terug naar het overzicht