20 oktober 2015


 

Bijna alle christelijke bladen zijn vertegenwoordigd in Candle

Christelijke online bladenkiosk Candle presenteert deelnemende titels

Zeker twintig bladen doen mee aan de online bladenkiosk Candle, waarvan vier titels van Royal Jongbloed. Candle gaat op 1 januari 2016 open voor publiek. Abonnees betalen € 2,95 per maand en krijgen daarvoor maandelijks ruim 70 hoogwaardige artikelen uit de christelijke journalistiek, te lezen via de website of de app.

Dit zijn de deelnemers: Beam, Belle, Clink, De Nieuwe Koers, De Oogst, Elisabeth, Gezinsgids, Idea Spektrum (Dui), Israel & de Kerk, Israel Actueel, Israel Today, Jente, Opwekking Magazine, Profetisch Perspectief, Sophie, Thuis, EO Visie, Weet Magazine, Zoeklicht, Zomer.
 

Verlanglijstje

Wijnand Voogdt, projectleider van Candle, verwacht dat daar de komende maanden nog zo'n vijf bladen bij komen. “We hebben nog wel een paar namen op ons verlanglijstje. Zo hopen we ook vertaalde artikelen van het engelstalige blad Christianity Today te gaan publiceren, maar het overleg over de oceaan wil nog niet zo vlotten."
 

Goed voor de lezer én de uitgever

Voogdt denkt dat Candle in een behoefte voorziet. "Met Candle hopen we iets goed te doen voor de lezer én voor de uitgever. De lezer krijgt mooie artikelen uit allerlei bladen, die prettig leesbaar zijn op elk online apparaat, voor een behapbare prijs. Dat is een vorm die echt past bij deze tijd. Voor de uitgevers is Candle een kans om veel mensen te laten zien hoe goed hun blad eigenlijk is en tegelijkertijd een extra inkomstenstroom op te bouwen."

Iedereen die enthousiast is, kan zich nu al voorinschrijven op Candle.nu. Dat kost nu slechts 25 euro (i.p.v. € 35,40). Daarmee geven voorinschrijvers Candle een duwtje in de rug én zijn ze tot 1 maart 2017 Candlelid.


Terug naar het overzicht