30 september 2015


Nieuw verschenen bij Royal Jongbloed: Check it out!, in samenwerking met ForumC. Dit boek bevat kant-en-klaar cursusmateriaal voor jeugdleiders van jongerengroepen vanaf 15 jaar en biedt handvatten om met jongeren in gesprek te gaan over de grote vragen die vanuit de wetenschap op hen afkomen.  
 
Jeugdwerkers hebben een belangrijke taak. Jongeren kloppen bij hen aan met zingevingsvragen die vanuit de samenleving op hen afkomen. Doe ik er toe in zo’n immens heelal? Hoe betrouwbaar is de Bijbel eigenlijk? Is dood, dood? Wel of geen donor zijn? Check it out! stelt dit soort vragen en daagt jongeren uit om antwoorden te (onder)zoeken vanuit de Bijbel én de wetenschap.  
 
In het boek komen de volgende zes thema’s aan bod: Wat is onze plek in het heelal?, Waar komen we vandaan?, Wat is wetenschap?, Zijn wij ons brein?, Wat moeten we met de Bijbel?, Mogen we orgaandonor worden? Het materiaal in het boek wordt aangevuld op www.geloofenwetenschap.nl/checkitout waar filmpjes, interviews en extra informatie zijn te vinden. Met Check it out! kunnen in totaal 6 jongerenbijeenkomsten van anderhalf uur gevuld worden.
 
Check it out! is geschreven door René Fransen, wetenschapsjournalist bij de Rijksuniversiteit Groningen. Fransen schrijft daarnaast als freelance wetenschapsjournalist regelmatig over de relatie tussen geloof en wetenschap, bijvoorbeeld voor het Nederlands Dagblad. 'Dit werkboek stelt pittige vragen aan de orde. Maar het zijn vragen waar jongeren sowieso tegenaan lopen. Daarom is het goed daar serieus mee aan de slag te gaan', aldus René Fransen.
 
'Wij willen graag dat jongeren het lef hebben om vragen vanuit de wetenschap op hen af te laten komen. Niet alleen omdat het belangrijke vragen zijn. Maar ook omdat we ons daardoor meer gaan verwonderen over hoe bijzonder de schepping in elkaar zit', aldus Cors Visser, directeur ForumC.
 
Over ForumC
ForumC werkt aan de geloofwaardigheid van het christelijk geloof door in te gaan op grote vragen rond wetenschap en samenleving, met christenen en mensen met andere levensovertuigingen. Voor meer informatie zie www.forumc.nl.
 
Over Royal Jongbloed
Het meest gelezen boek ter wereld wordt gedrukt en uitgegeven door Royal Jongbloed in Heerenveen. Daar worden jaarlijks een paar miljoen bijbels en gezangenbundels gemaakt voor binnen- en buitenland. Met verschillende vertalingen voor diverse doelgroepen bedient de uitgeverij de hele christelijke en algemene markt. Naast bijbels worden er ook boeken, magazines en onderwijsmethoden uitgegeven, allen met een christelijke identiteit.


Terug naar het overzicht