15 januari 2015


Royal Jongbloed heeft een nieuw platform: ontwerpjebijbel.nl. Vanaf nu is het mogelijk om een persoonlijke bijbelomslag te ontwerpen. Dit ontwerp kun je laten uitvoeren voor verschillende vertalingen, formaten en materialen.

Het ontwerpen van een persoonlijk bijbelomslag haakt in op de trend van het personaliseren zoals dat ook bij andere producten te zien is, uiteenlopend van colaflessen tot sportschoenen. "Een persoonlijk omslag maakt bijvoorbeeld een bijbel die je cadeau wilt geven extra bijzonder", licht projectleider Jan Kees Nentjes toe. "Denk maar aan een trouwbijbel, een belijdenisbijbel of een bijbel die door basisscholen als afscheidsgeschenk wordt gegeven. Elementen als een foto van het bruidspaar, de namen van de leerlingen van de klas of bijvoorbeeld een bijbelvers dat wordt meegegeven, leggen een directe link tussen deze bijbel en het leven van de ontvangers. Dat maakt het geven extra waardevol."

Op de website www.ontwerpjebijbel.nl word je stap voor stap door de procedure heen geloodst, van de keuze voor een bepaalde vertaling en het omslagmateriaal tot het ontwerpen, betalen en bestellen van de bijbel.

De volgende vertalingen zijn beschikbaar in diverse formaten: de Bijbel in Gewone Taal, de Herziene Statenvertaling, De Nieuwe Bijbelvertaling en de Willibrordvertaling. Voor de gepersonaliseerde cover wordt een kleine meerprijs gerekend bovenop de reguliere verkoopprijs.

De komende tijd zal het platform nog volop doorontwikkeld worden. Directeur Anne Westerduin de Jong: "Uiteindelijk helpt elke klant ons nu bij het verfijnen van ons systeem en het huidige aanbod. In Heerenveen wordt hard gewerkt om het systeem ook toegankelijk te maken voor groepen (denk aan kerken, scholen, boekhandels en organisaties) om een gepersonaliseerde bijbel te ontwerpen. De identiteit van een kerk of een school kan ook mooi verbeeld worden in de bijbel die men dagelijks openslaat. We zien dat er ook internationaal al veel belangstelling bestaat voor deze ontwikkelingen en we verwachten er dus veel van."


Terug naar het overzicht