5 oktober 2017 02:00


Bijbel DichtbijVandaag verschijnt Bijbel Dichtbij. In deze editie van de Bijbel in Gewone Taal staan duizenden toelichtingen en toepassingen die lezers helpen om dagelijks de Bijbel te lezen.

"Uit recent onderzoek van het Nederlands Bijbelgenootschap naar het bijbelgebruik in Nederland blijkt dat veel bijbellezers behoefte hebben aan handvatten waarmee ze de Bijbel beter kunnen begrijpen en toepassen in hun leven", aldus NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. "Daarom geven we in Bijbel Dichtbij in eenvoudige taal achtergrondinformatie en toepassingsmogelijkheden bij de bijbeltekst. Het helpt je om de oude teksten beter te begrijpen en te verbinden met het leven van nu. Kortom: het helpt om de Bijbel Dichtbij te brengen."


In het kort

Bijbel Dichtbij is de complete Bijbel in Gewone Taal met veel extra materiaal:

  • inleidingen bij ieder bijbelboek
  • honderden teksten met uitleg over de achtergrond van de Bijbel
  • op iedere pagina inspirerende vragen en gedachten om met de Bijbel aan de slag te gaan
  • landkaarten en themapagina’s
  • verwijzingen naar andere bijbelteksten
  • een kleurenkatern met afbeeldingen en leesroosters

 

Wat maakt de Bijbel Dichtbij bijzonder?

Praktisch toepasbaar
Bijbel Dichtbij verbindt thema’s en teksten uit de tijd van de Bijbel met het leven nu. Zo kun je je laten raken door de Bijbel én er iets mee doen in je dagelijks leven.

Duidelijk
De Bijbel in Gewone Taal is de duidelijkste en begrijpelijkste bijbel van Nederland. Ook de achtergronden en toepassingsteksten in Bijbel Dichtbij zijn in gewone taal geschreven.

Betrouwbaar
Bijbel Dichtbij is vertaald uit de bronteksten. Het extra materiaal over de achtergrond van de Bijbel is ontwikkeld door wetenschappers van het Nederlands Bijbelgenootschap. Ervaren predikanten hebben de toepassingsteksten geschreven, onder begeleiding van de Evangelische Omroep.

Compleet
Bijbel Dichtbij is een volledige Bijbel met daarin extra materiaal. Je hoeft dus geen losse bijbelstudieboeken te gebruiken om met de Bijbel aan de slag te gaan.

     

Terug naar het overzicht