14 juni 2017


Het NBG organiseert op zaterdag 17 juni een fietstocht met de Samenleesbijbel. Via een prachtige fietsroute door de regio Westerkwartier reizen gezinnen langs diverse plaatsen waar verhalen uit de Samenleesbijbel tot leven komen.

In de plaatsen Enumatil, Niekerk, Lutjegast en Kornhorn kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders allerlei activiteiten ondernemen, gebaseerd op de Samenleesbijbel. Naast het luisteren naar bijbelverhalen en het zingen van liedjes, zijn er allerlei doe-opdrachten, proefjes en spelletjes. Leuk en leerzaam voor jong en oud.

 

Programma

In Enumatil is de plaatselijke molen het decor voor het verhaal van de weduwe van Sarefat, bij wie het meel niet opraakte. Kinderen en (groot)ouders bakken net als de weduwe koekjes. In Niekerk staat het verhaal van de zaaier centraal en in Lutjegast maken kinderen met natuurlijke materialen hun eigen scheppingsschilderij. Zelf de ark van Noach maken met bijbehorende regenboog kan in de werkschuur in het Curringerveld bij Kornhorn. Hier beleven kinderen hoe groot de ark van Noach in het echt was.

 

Praktisch

Je kunt in alle plaatsen starten met de fietstocht en zelf het begin- en eindpunt bepalen. Je hoeft ook niet de hele tocht te maken. Als het regent kan de route ook per auto worden gedaan. De activiteiten vinden plaats tussen 11.00 en 14.00 en duren ongeveer een uur. Iedereen kan aan maximaal drie activiteiten meedoen. In Enumatil en Kornhorn starten de activiteiten om 11.00 en 13.00, in Niekerk en Lutjegast om 12.00 en 14.00. Deelname aan de verhalenkaravaan is gratis, maar u moet zich vooraf aanmelden. Dit kan door te mailen naar nbgwesterkwartier@gmail.com.


Terug naar het overzicht