29 mei 2015


Op de pinksterconferentie Opwekking van afgelopen weekend kreeg iedere bezoeker een unieke voorpublicatie van de Samenleesbijbel, om alvast met elkaar te lezen. De Samenleesbijbel zelf komt uit in september en is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met 500 extra pagina's voor kinderen van 8-12 jaar.

De Samenleesbijbel stond op vrijdagavond ook enkele minuten in de spotlights van het hoofdpodium. Juist omdat het thema van de conferentie ‘samen’ was, paste de introductie van de Samenleesbijbel daar bijzonder goed bij. Drs. Lydia van der Meer (links op de foto), NBG-projectleider van de Samenleesbijbel, mocht de bijbel laten zien – en vertellen waarom en voor wie de bijbel is gemaakt. Annasjouk Nijhof,  coördinator trainingen bij Kinderwerk Timotheüs, ging met haar in gesprek over waarom deze bijbel mensen helpt om met hun kinderen in gesprek te gaan.

Seminar

Op maandagochtend vond er een seminar plaats over samen bijbellezen in het gezin. Seminarleiders waren Lydia en Annasjouk. Er kwamen veel voorbeelden voorbij uit de Samenleesbijbel en iedere ouder kreeg een testje, waaruit bleek dat  kinderen op verschillende manieren leren. De belangrijkste tip uit het seminar was dan ook dat kinderen, en hun manier van informatie opnemen, centraal gezet moeten worden bij het lezen van de Bijbel. Op die manier kunnen ouders en kinderen samen uit de Bijbel lezen en elkaars enthousiasme overnemen.

Samenleesbijbel

De Samenleesbijbel is gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in samenwerking met JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en met uitgeverij Royal Jongbloed.

Ga naar de website


Terug naar het overzicht