Fotowedstrijd Het Boek

We leven in een beeldende tijd! Overal zie je foto’s en video’s, en vaak maak je zelf ook foto’s of filmpjes van bijzondere gebeurtenissen. De bijbeluitgave Het Boek wil de tekst van de Bijbel dichter bij de mensen van deze tijd brengen. We zijn daarom op zoek naar foto’s uit het leven van elke dag. De foto’s vormen een illustratie bij een bijbelfragment en nodigen daarmee uit om je eigen gedachten te verbinden met de bedoeling van de Bijbel. 
 

Doe ook mee!

Iedereen die wil, kan foto’s insturen voor deze nieuwe uitgave van Het Boek. Als je foto (of foto’s) wordt (worden) opgenomen, krijg je een gratis exemplaar en natuurlijk wordt ook je naam genoemd in de uitgave. De drie mooiste foto’s krijgen bovendien een editie van Het Nieuwe Leven overhandigd. Afhankelijk van het aantal inzendingen zal er een uitgave komen met een selectie van bijbelteksten dan wel een complete bijbeluitvoering.  
 

Hoe doe je mee?

Stuur één of meer foto’s in, mits jij de volledige rechten hebt van de foto en het prima vindt dat de foto mogelijk in een bijbeluitgave met teksten van Het Boek wordt opgenomen. De foto moet minstens 300 dpi zijn (een goede camera op een mobiele telefoon heeft dit tegenwoordig al) en het liefst in staand formaat. Stuur bij de foto je de volgende gegevens mee:

  1. Een tekst uit Het Boek waarop je de foto laat aansluiten; 
  2. Vermelding van de plaatsnaam waar de foto is genomen; het moet gaan om een plaats in Nederland;
  3. Vermelding van je eigen naam en adres. 

Een jury beslist welke foto's uiteindelijk in een uitgave worden geplaatst. Daarbij wordt gelet op: kwaliteit van de foto, uitstraling van de foto, voldoende detaillering, de logische verbinding van foto met bijbeltekst en de originaliteit. Alleen fullcolour foto's maken een kans. 
 

Tips

  • Inspiratie opdoen? Bekijk hier een serie voorbeelden van foto's voor de fotobijbel.
  • We zoeken foto's bij alle boeken van de Bijbel: denk dus ook aan bijv. Amos en Obadja! 
  • Ook minder vanzelfsprekende foto's zijn van harte welkom. 
     

Insturen

Insturen kan tot 15 september 2017 via mail naar promotie@jongbloed.com, of per post naar Royal Jongbloed, t.a.v. redactie fotobijbel, Postbus 484, 8440 AL Heerenveen. 

Royal Jongbloed correspondeert niet met inzenders, anders dan het informeren van de prijswinnaars. De uitslag wordt ook opgenomen op de website van Royal Jongbloed.