Met tentoonstelling en kunstvesper

Nicolaikerk te Utrecht
4 maart 14:55 tot 4 maart 18:00

CredoEind februari verschijnt bij uitgeverij Royal Jongbloed CREDO, geloven op scherp van de hand van de Friese beeldend kunstenaar Henk Pietersma.

In het boek zijn 76 schilderijen bijeengebracht, samen met poëtische reflecties van de maker zelf. De afgelopen twee jaar liet Pietersma zich in zijn werk leiden door de teksten van de Latijnse mis. Als niet-katholiek vormden de Latijnse woorden voor hem een uitdaging vanuit de vraag in hoeverre deze teksten in deze tijd nog van belang zijn. Hebben de woorden van nagenoeg 1700 jaar geleden nu nog wel enige betekenis?

De presentatie van het boek vindt plaats op 4 maart a.s. in de Nicolaïkerk te Utrecht. De presentatie gaat samen met een tentoonstelling van een groot deel van de werken van het boek. Deze tentoonstelling is t/m 4 mei te zien.


Uitnodiging

Henk Pietersma en uitgeverij Jongbloed nodigen u namens de Nicolaikerk van harte uit de presentatie van Credo bij te wonen. De presentatie vindt plaats op zondag 4 maart van 14.00 – 15.30 uur. Leo Fijen, publicist en programmamaker bij de KRO-NCRV, zal bij deze gelegenheid een inleiding verzorgen. Ook Henk Pietersma zelf zal een aantal inleidende woorden spreken. Muzikale medewerking wordt verleend door de Vespercantorij van de Nicolaïkerk onder leiding van Ko Zwanenburg. Berry van Berkum bespeelt het orgel. Er wordt muziek ten gehore gebracht, o.a. van Johan Sebastiaan Bach, die nauw aansluit bij de titel van het boek.

Aansluitend is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan met de kunstenaar. Om 17.00 uur vindt een ‘kunstvesper’ plaats onder leiding van dr. R. Schipper. De vespercantorij zal ook hieraan medewerking verlenen.


Aanmelding

Aanmelding voor de boekpresentatie is gewenst en kan via mail bij de Nicolaikerk, bij Aart van Bruggen: aartvanbruggen@hotmail.com


Terug naar het overzicht