500 jaar Reformatie

Hilversum
23 september 20:00 tot 23 september 23:59

De Nacht van de Theologie vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 september in Hilversum in het gebouw van KRO-NCRV. Tijdens dit evenement wordt bekend gemaakt welk boek het theologisch boek van het jaar en wie zich een jaar lang Theoloog des Vaderlands mag noemen. Aan deze titel is dit jaar voor het eerst een prijs verbonden van 10.000 euro, ten behoeve van een door de winnaar op te zetten project. Het Vermeulen Brauckman Fonds stelt deze prijs beschikbaar. De 'Nacht' zal aanhaken bij 500 jaar Reformatie en iedereen met belangstelling voor theologie is van harte welkom. Het hele evenement is te volgen via een liveblog op www.nachtvandetheologie.nl. Ook wordt er een aantal keer op NPO Radio 5 geschakeld naar het evenement. 
  

Organisaties

Het aantal organisaties dat zich heeft aangemeld om op de een of andere wijze betrokken te zijn bij de Nacht van de Theologie is een mooie mix van verschillende werkterreinen die baat hebben bij de zichtbaarheid van theologie: KRO-NCRV en EO, Universiteit van Tilburg/FKT, Radbouduniversiteit, Vrije Universiteit Amsterdam, Christelijke Hogeschool Ede, hogeschool Windesheim, PthU, Theologische Universiteit Apeldoorn, Trouw, Nederlands Dagblad, Uitgeverij Royal Jongbloed, Vermeulen Brauckman Fonds, het Nederlands Bijbelgenootschap, Rijksuniversiteit Groningen, Theologische Universiteit Kampen, en de Remonstranten. Uitgeverij Kok/Boekencentrum is dit jaar hoofdsponsor van de Nacht van de Theologie.
 

Symposium

Op verzoek van de universiteiten en hogescholen komt er dit jaar ook een meer academisch getint voorprogramma. Daarom wordt tijdens de middag voorafgaand aan de Nacht van de Theologie een symposium georganiseerd, getrokken door William den Boer (TU Kampen) en Rinke van Hell (CHE Ede). 

 


Terug naar het overzicht